Update december 2018

Hallo allemaal!

Wegens ziekte is hij een paar dagen later, maar hij is er toch maar weer: de update van de maand december. We hebben weer een leuk verhaal voor jullie, dat jullie kunnen lezen tijdens het je misselijk eten aan alle nog overgebleven pepernoten en chocoladeletters. Zo staat er onder andere iets in over het Buurten bij de Buren van VGSN, wat er allemaal in de USR is gebeurd en wat het resultaat is van de tweede ALV van CSN. Zou het visie- en beleidsdocument nu wel ingestemd zijn? U leest het in deze maandelijkse update!

Alvast fijne feestdagen!

CSN activiteiten afgelopen maand

ALV
9 november vond onze tweede ALV plaats, die mogelijk de kortste ALV was in de geschiedenis van CSN. Na een uur overleggen konden ons visie- en beleidsdocument en onze begroting ingestemd worden. Het visie- en beleidsdocument staat intussen ook op de website, dus als je nog zin hebt om wat te lezen: klik hier eens op.

Eigen constitutieborrel
Na het bezoeken van veel ALV’s van anderen was het 19 november eindelijk zover: onze eigen constitutieborrel vond plaats. We hebben vele bijzondere cadeaus van de verschillende besturen gekregen en mooie bijbehorende praatjes aangehoord. Al met al was het een hele gezellige avond, waar we als bestuur enorm van hebben genoten.

Buurten bij de Buren
29 november was het zover: de eerste keer Buurten bij de Buren van dit schooljaar vond plaats. VGSN mocht de spits afbijten met hun pubquiz. Het was een leerzame en toch vooral ook gezellige avond. En wij zaten zelfs in het winnende team, wat de avond natuurlijk meteen nog leuker maakte voor ons. Bedankt voor jullie gastvrijheid, VGSN!

Wij zijn trouwens op het moment ook bezig met het maken van een rooster over wanneer het Buurten bij de Buren bij de andere verenigingen dit jaar plaats vindt. Zo gauw die klaar is zullen we die delen, zodat jullie de data allemaal alvast in jullie agenda kunnen schrijven.

Studentenkerk

Op 6 december vindt in de Studentenkerk om 17:30 uur een Taizé-avond plaats met muzikale begeleiding. 7 december is er om 13:00 uur een wandeling. Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Kom vooral!

USR

Afgelopen maandag is er weer een cyclus afgelopen. Tijdens deze cyclus werden onder andere de begroting, het jaarplan en de kwaliteitsafspraken besproken. Na de kerstvakantie beginnen de commissievergaderingen weer met daarin nieuwe vergaderstukken. De aankomende weken voor Kerst zal Lisa de Jager zich dus vooral bezighouden met de projecten die lopen in de verschillende werkgroepen.

De USR is bezig met het organiseren van Radboud by Night, een groots evenement dat op een avond op het universiteitsterrein zal plaatsvinden en waarbij verschillende studentenverenigingen (ook de christelijke) iets mogen organiseren. Verder wordt er gewerkt aan de komende RAGweek en de Medezeggenschapsdag, die op 12 februari zal plaatsvinden.

Ook binnen de werkgroepen is Lisa weer druk bezig. Met de werkgroep Duurzaamheid is ze bezig met de Groene Dag, die volgende week plaatsvindt, en het beleid op de verschillende faculteiten wat betreft duurzaamheid. Met de werkgroep Welzijn is ze bezig met het in kaart brengen van prestatiedruk, het maken van een rouwprotocol en met het aanpakken van eenzaamheid.

Mocht iemand nog vragen of opmerkingen voor Lisa de Jager hebben: onze mailbox staat altijd voor je open.

Oproepjes

Amnesty schrijfmarathon
Aanstaande zaterdag, 8 december, wordt de Amnesty schrijfmarathon gehouden in de bibliotheek De Mariënburg. Samen met mensen wereldwijd zullen Nijmegenaren brieven schrijven voor acht vrouwen die zich sterk hebben gemaakt voor mensenrechten over de hele wereld. Meer informatie over de vrouwen kun je hier vinden. CSN heeft een uur geadopteerd om te komen schrijven, van 13:00 tot 14:00 uur. Helen zal dan in de bibliotheek zijn en we nodigen jullie allemaal uit om mee te komen schrijven!

Kerstactiviteit internationale studenten
Op eerste en tweede kerstdag organiseert CSN samen met de Studentenkerk een open kerk voor internationale studenten. Er zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd, waaronder een potluck diner op tweede kerstdag door Meet&Eat. Iedereen is uitgenodigd om samen met de internationale studenten Kerst te komen vieren!

CSN-tus
11 februari aanstaande willen wij als CSN een cantus organiseren! Omdat wij onze lidverenigingen graag willen betrekken bij dit grote feest en wij het waarschijnlijk ook niet alleen kunnen, willen we jullie (leden van NSN, CSFR-QV, VGSN-TQ, Ichthus en KSN) vragen om mee te helpen. Het idee is om een kleine commissie op te zetten. Lijkt het je leuk om mee te helpen in deze commissie, stuur dan een mailtje naar vicevoorzitter Lisa (vicevoorzitter@csnijmegen.nl).

StudentAlpha
Maandag 3 december was de laatste inhoudelijke avond van het huidige seizoen van StudentAlpha. Voor het nieuwe seizoen, dat in het voorjaar wordt gehouden, zoekt het team nieuwe leden. Wil je meer weten? Kijk op de site of mail naar alphanijmegen@hotmail.com.

Belangrijke data komende maand

8 december: Amnesty schrijfmarathon
25-26 december: Kerstactiviteit internationale studenten