Update november 2018

Hallo allemaal!

Welkom bij alweer de tweede maandelijkse update van dit schooljaar. We zijn de afgelopen maand weer druk bezig geweest en we hopen jullie met deze update weer een inkijkje te geven in onze activiteiten. Deze maand hebben we ons onder andere bezig gehouden met feesten op onze openingsborrel, luisteren naar lezingen bij QV en hard overleggen op onze eerste eigen ALV. Ook heeft Lisa de Jager weer een interessante update van het werk dat zij in de USR doet. Veel leesplezier!

CSN Activiteiten afgelopen maand

Cobo’s
De afgelopen maand zijn de cobo’s echt op gang gekomen. We hebben meerdere constitutieborrels bezocht en een hoop besturen de hand geschud. Binnenkort hebben we ook onze eigen constitutieborrel, dus het is goed om al even in het echt te zien wat daar eigenlijk precies gebeurd.

Openingsfeest
Op 15 oktober hebben wij een openingsborrel georganiseerd met het thema ‘Oktoberfest’. Met een gezellige groep mensen hebben we gekletst, bierspelletjes gespeeld en gedanst. We vonden het een hele leuke avond!

Cortège diësviering
18 oktober mochten twee leden van het bestuur, Helen en Jaël, meelopen met het cortège van de diësviering van de universiteit. Dit houdt in dat ze voor de hoogleraren uit van het gemeentehuis naar de viering in de Sint-Stevenskerk mochten lopen. Helen en Jaël liepen er om de christelijke studenten van de universiteit te vertegenwoordigen. Bijzonder om een keer mee te maken en de speeches tijdens de viering waren verrassend interessant!

Bezoek QV
Op 21 oktober hebben we met vier leden van ons bestuur het laatste verenigingsbezoek afgelegd dat nog op de planning stond: we zijn naar QV geweest. We hebben heerlijk gegeten en daarna naar een interessante lezing geluisterd. Bedankt voor de gastvrijheid, QV’ers!

ALV
29 oktober hebben we onze eerste ALV gehad, wat we nog best spannend vonden! Eén van de dingen die op de agenda stonden, was het bespreken van onze visie en beleid. Helaas hadden we niet genoeg tijd om het document al te kunnen instemmen, maar binnenkort is er een nieuwe ALV waarin we daar hopelijk wel aan toekomen.

Studentenkerk

Op maandag 5 november zijn we bij de herdenking voor de overledenen van de Radboud universiteit geweest. Het was een pijnlijke, maar mooie dienst. Wij wensen iedereen die het afgelopen jaar te maken heeft gekregen met het verlies van een dierbare heel veel sterkte toe.
Helen is vandaag, dinsdag 6 november, naar de klankbordvergadering geweest van de Studentenkerk.
Deze maand staat bij de Studentenkerk de filmavond op de planning. Die is op 25 november vanaf 19:00 uur. Verder lopen de reguliere activiteiten natuurlijk gewoon door.

USR

Dit semester was een uiterst drukke (maar leuke) periode voor de Universitaire studentenraad. Eén van de dingen die op het programma stonden, waren belangrijke stukken, zoals de Radboud honours academy, een voortgangsrapportage over de BSA en de nationale studenten enquête.
In de gezamenlijke vergadering is ook ICT op de campus uitvoerig besproken. De USR heeft de drukte opgemerkt in de UB de afgelopen tijd en heeft daar kritische vragen over gesteld. Binnenkort wordt er een rapport gedeeld met de raad waarna er verder zal worden gekeken naar de mogelijkheden met betrekking tot studiewerkplekken. Als je geïnteresseerd bent in deze onderwerpen staan er op Radboudnet Engelse samenvattingen van alle stukken. Ook zijn de notulen van onze gezamenlijke vergaderingen in te zien.

Naast de officiële kanalen is de USR ook druk aan het werk in werkgroepen, klankbordgroepen en contactpersoonschappen om ervoor te zorgen dat al er zowel proactief als reactief vanuit een studentperspectief wordt gekeken. Zo zijn we bezig met thema’s als: het welzijn onder actieve studenten, de toenemende prestatiedruk, duurzaamheid op de campus, de investeringen die worden gedaan in het hoger onderwijs, een nieuw strategisch plan, de campusvisie en denken we na over nieuwe initiatieven die hopelijk het leven van de student een stukje beter kunnen maken. Voor meer informatie hierover: houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten!

Oproepjes

Veritas
Het Veritas-team gaat dit jaar in zijn geheel stoppen en dus zijn er hard nieuwe leden nodig. Lijkt het jou leuk om te helpen bij het organiseren van interessante lezingen, stuur dan even een mailtje naar nijmegen@veritasforum.nl.

StudentAlpha
Er zijn al een hoop kokers beschikbaar voor StudentAlpha, maar ze zijn nog wel hard op zoek naar bidders. Wil jij alleen of met een groepje een keer komen bidden, geef je dan vooral op!

Belangrijke data komende maand

9 november: Voortzetting eerste ALV CSN
19 november: Constitutieborrel CSN

Contactgegevens

E-mailadres: bestuur@csnijmegen.nl