Update oktober 2018

Hallo allemaal!

We vinden het belangrijk dat de leden van onze lidverenigingen zich betrokken voelen bij de activiteiten die wij, als CSN-bestuur, ondernemen. Daarom willen we jullie daar elke maand een update van geven. In de maandelijkse update houden wij jullie op de hoogte van wat wij de afgelopen maand hebben gedaan en wat er de volgende maand gaat gebeuren. Daarnaast willen we in de update ruimte geven aan de activiteiten van de Studentenkerk en zal Lisa de Jager jullie inlichten over wat er speelt in de USR.

V.l.n.r. Niels van Harten, Lisa Schmeinck, Helen Nagelhout,
Jaël Roorda en Lisa de Jager

Activiteiten afgelopen maanden

Wissel
Het is al weer een hele tijd geleden, maar op 25 juni is het CSN-bestuur gewisseld. Het komende jaar is Helen Nagelhout de voorzitter, Lisa Schmeinck de vice-voorzitter, Jaël Roorda de secretaris, Niels van Harten de penningmeester en Lisa de Jager de politiek functionaris.

Introviering en -festival
Aan het eind van de zomervakantie vonden de introviering en het introfestival plaats. Heel mooi om samen met de nieuwe studenten het schooljaar te mogen beginnen! Hopelijk zijn we volgend jaar weer bij beide activiteiten te vinden.

Visie en beleid schrijven
De afgelopen maand hebben we onze allereerste bestuursvergadering gehad en zijn we hard bezig geweest met schrijven van een visie en beleid. In verband hiermee hebben we ook met de besturen van alle lidverenigingen een keer afgesproken. Zo hopen we het komende jaar een beleid te voeren dat bij alle verenigingen aansluit. Intussen zijn we bijna klaar met schrijven en we hebben een heleboel leuke ideeën voor het komende jaar!

Bezoeken lidverenigingen
We zijn de afgelopen maand al bij vier van de vijf lidverenigingen geweest (en een bezoek aan QV komt binnenkort!). Het was heel leuk om eens de sfeer te proeven bij de verschillende lidverenigingen. Bij NSN zijn we bij de startbarbecue geweest, bij Ichthus hebben we meegegeten op een verenigingsavond, bij VGSN zijn we bij een viering geweest en bij KSN bij een lezing. Heel fijn dat we overal zo gastvrij ontvangen zijn!

Veritas
25 september was er een Veritas-forum over trouw in relaties. Het was een interessante en interactieve avond en de opkomst was goed.
Veritas-Nijmegen is ook op zoek naar nieuwe teamleden, dus als het jou leuk lijkt om zelf mee te helpen een veritas-forum te organiseren, stuur een mailtje naar nijmegen@veritasforum.nl.

Wijziging e-mailadres en website
We hebben de website geüpdatet. Die is nu bereikbaar via csnijmegen.nl. Daarnaast kunnen alle e-mails nu gestuurd worden naar bestuur@csnijmegen.nl.

Activiteiten komende maand

Startborrel
Aankomende maandag 15 oktober houden we een openingsfeest, zodat de leden van de verschillende lidverenigingen elkaar beter kunnen leren kennen. Omdat het oktober is, hebben we er het thema ‘Oktoberfest’ aan gegeven. Hopelijk zien we jullie in de Villa op 15 oktober om 20:30 uur!

ALV
Maandag 29 oktober zal de eerste door CSN geleide ALV plaatsvinden! Bij deze ALV zullen de vertegenwoordigers van de verschillende lidverenigingen samen met ons de visie en het beleid voor het komende jaar bespreken.

Studentenkerk

Van 8 tot 12 oktober is de Welzijnsweek op de Radboud. De Studentenkerk organiseert onder andere het Time-Out project, dat de hele week door zal lopen. Studenten die zich hebben ingeschreven kunnen 4 uur lang in een glazen huis zitten, zonder telefoon of computer. Daarnaast wordt er een soeplezing gegeven met het thema “Hoe somber mag je zijn?”. Deze vindt plaats op 11 oktober vanaf 19:00 uur. Kom allemaal, want de soep is gratis! Op 28 oktober is er vanaf 19:00 uur een filmavond in de Studentenkerk. Verder wordt er elke woensdagmiddag, van 12:45 tot 13:15, een Taizéviering georganiseerd door studenten in de Studentenkerk.

USR

Afgelopen maandag zijn wij begonnen aan de tweede cyclus van GV. Zelf zit ik (Lisa de Jager) in de commissie OOM2 en VGWM. In deze commissie behandelen we de Honours Academy en het ziekteverzuim op de Radboud. De eerste cyclus hebben we het gehad over het instellingsgeld en het eventueel rookbeleid. Verder zit ik in de werkgroep Duurzaamheid, Welzijn, Actieve student en activiteiten. We kijken wat er al is op dit gebied en wat er nog moet gebeuren. Het Radboud is op het moment bezig met het vormen van het Strategisch Plan. De Universiteit biedt iedereen de gelegenheid hierover mee te praten door het aanbieden van sessies over bepaalde onderwerpen. De data van de sessies met de onderwerpen heb je als het goed is op je Radboud mail gekregen. Ik raad jullie allen aan om mee te komen praten. Mocht je meer willen weten hierover kan je mij natuurlijk altijd mailen, appen of bellen.

Oproepje

Wij willen er het komende jaar graag zijn voor de leden van onze lidverenigingen. Heb je gebedspunten, mail die dan vooral naar ons! Wij zullen ze meenemen op onze bestuursvergaderingen. Verder kunnen jullie ook altijd contact met ons opnemen als jullie nog ideeën voor ons of voor het medezeggenschap hebben. Als er iets is waar jullie graag verandering in zien op het Radboud: stuur ons een mail. Dan gaat Lisa de Jager kijken wat ze daarin voor jullie kan betekenen.

Contactgegevens

E-mailadres: bestuur@csnijmegen.nl