Update april 2019

Hallo allemaal,

Welkom bij de maandelijkse update van april! De afgelopen maand hebben we ons vooral ingezet om een nieuw bestuur te vinden. Verder zijn we bij de lustrumborrel van Ichthus geweest, hebben we gebeden bij Perplex en zijn we bij alle verenigingen langs geweest voor de RAGweek. In deze maandelijkse update is ook de totale opbrengst terug te vinden die alle veilingen en broodjes knakworst hebben opgeleverd. Veel leesplezier!

CSN-activiteiten afgelopen maand

Lustrumborrel Ichthus Nijmegen
Op 4 maart zijn we naar de lustrumborrel van Ichthus Nijmegen geweest. Mooi om iedereen te mogen feliciteren met het 50-jarig bestaan van deze vereniging en we willen jullie in deze update nog een keer feliciteren met deze mijlpaal!

RAGweek
Afgelopen weken kon er voor de goede doelen die stichting RAGweek Nijmegen voor dit jaar had uitgekozen(Villa Pardoes en de Plastic Soup Foundation) geld opgehaald worden. De meeste lidverenigingen organiseerden dit jaar een eigen veiling om zowel materiële objecten als creatieve activiteiten te veilen. Daarnaast kwamen wij als CSN langs bij de verenigingen om broodjes knakworst of brownies te verkopen. In totaal is er door CSN en haar lidverenigingen een geweldig bedrag van €1536,20 opgehaald. Bedankt allemaal voor jullie bijdragen!

24/7 Gebedsweek Perplex
Van 17 tot 24 maart vond in Perplex de gebedsweek plaats. Ook wij hebben er als bestuur een uurtje gezeten. Het was heerlijk om samen even tot rust te komen bij God op een manier die bij je paste. Hopelijk hebben jullie er ook allemaal van kunnen genieten!

Sollicitaties

Afgelopen week hadden we graag de sollicitaties willen sluiten, maar we zien ons helaas genoodzaakt ze langer open te laten. Er is tot nu toe namelijk nog geen enkele sollicitatie binnen gekomen, waar we ons best zorgen over maken. Vooral de positie van politiek functionaris hopen we toch zo snel mogelijk te vullen, zodat we als christenen niet de unieke mogelijkheid verliezen van een eigen stem in het medezeggenschap van de universiteit. We hebben voor nu besloten om de sollicitaties verder door te trekken naar 19 april. Lijkt het jou leuk om een functie op je te nemen in het CSN-bestuur volgend jaar? Spreek ons dan vooral een keertje aan als je ons ziet en stuur een mail met een motivatiebrief en je CV naar bestuur@csnijmegen.nl. Weet je nog niet zeker welke positie in het nieuwe bestuur het beste bij je zou passen, vul dan onze flowchart in!

Studentenkerk

Op 9 april is er een workshop “Meditatief Bijbellezen”, van 20:00 tot 21:30.
Op 16 april is er een lezing met als thema “Hoe somber mag je zijn?”, van 19:00 tot 22:00.
Op 19 april is er een voorstelling van “de Lastenpost” van 19:30 tot 21:00.

USR

Deze cyclus zijn er geen beleidsstukken die voorgelegd worden aan de GV. Toch heeft de USR niet stil gezeten, de volgende punten zijn de afgelopen tijd onder de loep genomen.

De lock-screens zijn veranderd van 15 naar 30 minuten. Dit maakt het voor studenten makkelijker om even een korte pauze te nemen zonder dat meteen hun plaats vergeven wordt. Volgend jaar zal de pilot Honours Lab: Convincing & Influential Leadership (speciaal voor bestuursleden) starten.

Helaas worden er dit jaar en mogelijk komend jaar geen incidentele beurzen uitgedeeld omdat het plafond bereikt is. Dit jaar zijn er meer bestuursmaanden uitgekeerd dan andere jaren doordat regeling Fonds is aangepast, daardoor is de limiet bereikt en zelfs overschreden. De USR is nu met Student Life een onderzoek gestart om te kijken naar structurele veranderingen om het probleem op te lossen.

De USR heeft een nieuw rouwprotocol opgesteld voor verenigingen in het geval dat een student overlijdt. In een dergelijk tragisch geval kan het protocol verenigingen helpen met de eerste noodzakelijke stappen. Het protocol zal zowel in het Nederlands als in Engels beschikbaar zijn op de website van de USR.

Oproepjes

Introvieringscommissie

Zoals de meesten van jullie al wel weten organiseert CSN elk jaar samen met de Studentenkerk een introductieviering in de introductieweek van de RU. Ook dit jaar zullen we dit weer doen en daar kunnen we jullie hulp goed bij gebruiken!

Lijkt het jou leuk om mee te helpen aan deze viering? Wil jij je graag inzetten om het christelijk studentenleven bekend te maken bij de eerstejaars? Wil jij de studenten een goed begin van het collegejaar geven? Geef je dan voor 15 april op voor de Introvieringscommissie door te mailen naar vicevoorzitter@csnijmegen.nl.

Belangrijke data komende maand

17 april: Symposium Katholieke Identiteit
18 april: Radboud by Night

Contactgegevens
E-mailadres: bestuur@csnijmegen.nl