Update juni 2019

Hallo allemaal,

Welkom bij alweer de laatste maandelijkse update van dit studiejaar! Volgende maand komt er nog een grote nieuwsbrief uit en daarna zullen we hopelijk het stokje door kunnen geven aan onze opvolgers. Deze update zal zoals gewoonlijk weer wat laten zien van onze activiteiten van de afgelopen maand. We zijn in mei nog steeds druk bezig geweest met het zoeken naar opvolgers. Verder hebben we een ALV gehad, zijn we bij StudentAlpha geweest en heeft QV een Buurten bij de Buren georganiseerd.

Vergeet verder vooral niet om je nog even op te geven voor Hutspot & Couscous en de Pinkstermaaltijd! Veel leesplezier!

CSN-activiteiten afgelopen maand

StudentAlpha

Op 20 mei zijn we met het bestuur bij StudentAlpha geweest om op de op één na laatste avond mee te eten en daarna te bidden. Waardevol om te zien wat voor goeds daar allemaal gebeurd!

 

Buurten bij de Buren QV

Op 22 mei waren alle lidverenigingen welkom bij QV voor een lezing. Ook als CSN-bestuur zijn we daar natuurlijk bij geweest! De lezing, die ging over het leiden van zowel een duurzaam als een goed leven en werd gehouden door Rachelle Eerhart, was erg interessant. Bedankt QV, we vonden het erg leerzaam én gezellig!

 

Sollicitatie

De maand mei werd heel fijn afgesloten, omdat we een eindelijk een politiek functionaris hebben gevonden! Hoera! We zijn nu nog wel op zoek naar een penningmeester en een secretaris. Op Facebook kun je een overzicht van alle taken vinden van CSN als bestuur. Heb je vragen of interesse? Mail dan naar ons of spreek een van ons aan. Ook als je maar een beperkt aantal uren beschikbaar bent: spreek ons toch even aan. We hebben liever mensen die minder tijd in het bestuur kunnen steken, dan helemaal geen bestuur.

 

ALV

Tijdens de ALV op 24 mei is de pofu verkozen, daar zijn wij heel erg blij mee natuurlijk! Verder hebben we het met de besturen over de ontwikkelingen binnen de USR gehad en over de sollicitatieprocedure van CSN. We waren erg blij om te horen dat bij alle verenigingen de opvolging nu rond is! Voor Jeanette van Quo Vadis was het zelfs al haar laatste ALV met ons, we willen haar bedanken voor al haar inzet en de goede vragen dit jaar!

 

CSN-activiteiten komende maand

Aankomende maand organiseert CSN nog twee laatste activiteiten.

Op 11 juni organiseren wij samen met MSV, Awaz en onze lidverenigingen CSFR-QV en Ichthus Nijmegen Hutspot & Couscous. We zullen dan samen genieten van onder andere hete bliksem en couscous en later op de avond zal er een lezing plaatsvinden over de toekomst van religie. Je moet je wel even aanmelden als je wilt komen. De link staat onderaan de update.

Verder organiseren we op 12 juni onze jaarlijkse Pinkstermaaltijd. We zullen patat en een snack eten, daarna volgt een spel en we sluiten de avond af met een feest dat wordt georganiseerd door Vivet, één van de disputen van NSN. Meld je ook hiervoor even aan, dan hebben we genoeg te eten voor iedereen. Ook de link hiervoor staat onderaan de update.

Tot dan!

USR

De afgelopen maand is AKKUraatd helaas uit het samenwerkingsverband van de USR gestapt. We proberen lopende projecten met AKKUraatd af te ronden. Verder wil AKKUraatd nieuwe projecten zelf oppakken zonder samenwerking. Dit betreurt CSN erg, maar we respecteren het besluit. De politiek functionaris probeert nu met de andere koepelleden en met asap kleine nieuwe projecten op te pakken. Zo willen we kijken naar een lespakket voor verenigingen, waarin bepaalde best practices staan over thema’s zoals inclusiviteit en duurzaamheid. We kijken ook naar de inwerking van de aankomende USR. Verder is in de vergadering met het College van Bestuur bekend gemaakt dat het College het profileringsfonds gaat ophogen met 104.000 euro. Dit geld wordt beschikbaar gesteld aan studentbestuurders en studenten met bijzondere omstandigheden.

Deze cyclus staat verder onder andere de definitieve versie van het Strategisch Plan en het jaarverslag op de agenda.

 

Belangrijke data komende maand

11 juni: Hutspot & Couscous → Inschrijven via deze link

12 juni: Pinkstermaaltijd → Inschrijven via deze link

17 juni: UITERSTE deadline sollicitaties CSN-bestuur

 

Contactgegevens

E-mailadres: bestuur@csnijmegen.nl