Update maart 2019

Hallo allemaal!
De afgelopen maand zijn we weer lekker actief bezig geweest. Zo hebben we onze sollicitatieperiode geopend met de CSNtus en hebben we al een hoop broodjes met knakworst verkocht voor de goede doelen van de RAGweek. Verder was er Buurten bij de Buren bij Ichthus en is Lisa de Jager bij alle verenigingen langsgegaan tijdens de Medezeggenschapsweek. Meer hierover en over andere zaken lees je in deze update. Veel leesplezier!

CSN-activiteiten afgelopen maand

Medezeggenschapsweek
Afgelopen maand ben ik, Lisa de Jager, langs alle verenigingen gegaan om wat te vertellen over de medezeggenschap en om input te verzamelen over problemen op de universiteit. Bij NSN en KSN ben ik bij een borrel langs gegaan, bij Ichthus en QV heb ik meegegeten en bij VGSN ben ik langs gekomen tijdens de ALV. Ik heb een aantal goede gesprekken gevoerd en de raadsleden die met me mee waren vonden het leuk om te zien hoe het er op een christelijke vereniging aan toe gaat.

CSNtus
Op 11 februari vond de CSNtus plaats. Ondanks de kleine opkomst heeft iedereen een leuke avond vol zang, bier, gekke straffen en opdrachten en verbroedering gehad!

Buurten bij Ichthus Nijmegen
Dinsdag 19 februari was Buurten bij de Buren bij Ichthus. Het was een interactieve avond over op weg gaan met je geloof en met zang. Daarna is er nog gezellig geborreld. De zaal van Ichthus zat tot de nok toe vol, de opkomst was dus erg goed.

RAGweek
CSN is ook dit jaar in het kader van de RAGweek weer geld aan het inzamelen. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om dat te doen door het verkopen van wat lekkers. We zijn al naar QV, KSN, VGSN en NSN geweest met broodjes knakworst. Bij Ichthus zullen we over een paar weken muffins verkopen voor de RAGweek.

Studentenkerk

Tijdens de Vastentijd is er elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur een stilte maaltijd gevolgd door een overweging in de kerk. Ook is er elke vrijdagavond vanaf 15 maart het bidden van de kruisweg van 19.00 tot 19.30 uur.

USR

Aanstaande maandag vindt weer de gezamenlijke overlegvergadering plaats, de vergadering met het College van Bestuur, de OR en de USR. We zullen het onder andere hebben over de conceptversie van het strategische plan. Verder heb ik, Lisa de Jager, uit de rondgang bij de verenigingen tijdens de Medezeggenschapsweek te horen gekregen dat er regelmatig door hoorcollegedocenten kwetsende opmerkingen worden gemaakt over het christelijke geloof. Hier schrok ik erg van. Samen met Job Verwaaij van de studentenpartij asap ga ik hierover een rondvraag stellen aan het College van Bestuur.
Het Rouwprotocol is afgeschreven. Deze wordt op de site van de USR geplaatst. Ook ben ik bezig met projecten rondom eenzaamheid en met de laatste voorbereidingen voor Radboud by Night, dat op 18 april zal plaatsvinden. Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met mij op!

Oproepjes

Solliciteer!
Wij zijn hard op zoek naar een nieuw bestuur, dus als jou dat wat lijkt: stuur je CV en een motivatiebrief naar bestuur@csnijmegen.nl. Kijk hier voor meer informatie over de functies.

StudentAlpha
Vanaf 25 maart gaat Student Alpha weer van start! We denken tien maandagavonden na over de hoofdelementen van het geloof: wie is Jezus? Waarom is er lijden? Wie is de Heilige Geest? Het concept is: samen eten, luisteren naar een spreker en opsplitsen in groepjes. Ken je iemand met dergelijke vragen – christen of juist niet – of ga jij zelf graag de diepte in over de kern van het geloof? Meld je aan voor de startavond op 25 maart. Wil je één avond (of meer) koken of bidden? Dit kun je aangeven in een documentje dat is verspreid onder de lidverenigingen.

Belangrijke data komende maand

17-24 maart: 24-7 Gebedsweek, georganiseerd door Perplex
18 maart: Info-avond Happietaria Nijmegen 2020
25 maart: Startavond StudentAlpha

Verder stond vorige maand in de grote nieuwsbrief dat het Buurten bij de Buren van KSN op 14 maart zou plaatsvinden. Dit gaat echter helaas toch niet door. De nieuwe datum zullen we zo snel mogelijk aan jullie doorgeven!