Update maart 2020

Beste allemaal,
De afgelopen weken is het dagelijks leven voor iedereen flink veranderd. Wellicht kun je je studie online voortzetten, hierbij heel veel succes gewenst! Ook de verenigingsactiviteiten zijn helaas afgelast. We hopen dat iedereen elkaar blijft ondersteunen en elkaar bijvoorbeeld online ontmoet, zodat we samen door deze aparte periode heen komen.

We wensen iedereen, vooral degene die ziek zijn geworden, veel gezondheid en zegen toe in deze tijd!

Activiteiten vanuit CSN

Helaas kunnen de geplande Buurten bij de Buren activiteiten en de Pinkstermaaltijd niet doorgaan. Ook het symposium over de katholieke identiteit van de Radboud Universiteit, dat op 14 april zou plaatsvinden, hebben we moeten aflassen. Er wordt gekeken of dit op een later moment nog plaats kan vinden. 

Het opzetten van de Passionweek Nijmegen is ook tot nader order uitgesteld. Onder de huidige omstandigheden is het namelijk lastig om de week te organiseren. Er wordt gekeken naar de optie om de Passionweek uit te stellen naar het voorjaar van 2021. 


Bestuursopvolging

Je kan nog steeds solliciteren voor het bestuur van 2020-2021. Als je vragen hebt, schroom dan niet om contact op te nemen via Facebook of Instagram of door te mailen naar bestuur@csnijmegen.nl. Op onze social media vind je informatie over alle functies. 


Waakfuncties 

Happietaria 

Happietaria heeft helaas haar deuren moeten sluiten. Er zijn wel een paar mooie weken gedraaid. Zelf hebben we ook meerdere keren genoten van al het heerlijke eten! Daarnaast hebben we als een bestuur ook een aantal keer geholpen: Kristel bij de voorbereiding, Sinne in de bediening en Hans in de spoelkeuken. Erg mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste leden bereid waren hun steentje bij te dragen door te helpen en te eten bij Happietaria. 

IFES Nijmegen

IFES heeft de bijeenkomsten voorlopig afgelast en ze zijn aan de slag gegaan met het aanbieden van online bijbelstudies.

StudentAlpha

StudentAlpha heeft als alternatief een online try out Alphacursus opgezet: https://www.facebook.com/events/214698249601573/

Als je mensen kent die misschien geïnteresseerd zijn in het volgen van de Alphacursus, aarzel dan niet om ze hier op te wijzen!


Thema-avond

Samen met de andere koepels hebben we in februari een thema-avond georganiseerd voor studentbestuurders over bestuurswerving en leden activatie. Dit was een ontzettend leuke avond met twee workshops waar we veel geleerd hebben van de workshop begeleiders maar zeker ook van elkaars best-practices! Daarnaast was het ook leuk om kennis te maken met besturen van allerlei verschillende verenigingen en organisaties in Nijmegen. 


RAGweek

Ook dit jaar hebben de verenigingen zich weer ingezet om activiteiten te organiseren om geld op de halen voor het goede doel. Helaas konden een paar activiteiten niet meer doorgaan vanwege de corona maatregelen, maar de veilingen die wel door konden gaan hebben een mooi bedrag opgeleverd waar we trots op mogen zijn met z’n allen!


Universitaire Studentenraad

In de medezeggenschap staan veel dingen momenteel ‘on hold’. Geplande overleggen met medewerkers en het opstellen van beleidsstukken e.d. zijn momenteel uit- of afgesteld. Dit is natuurlijk heel logisch, want in het bestuursgebouw zijn ze heel hard aan het werk om de gevolgen van de corona crisis voor studenten zo veel mogelijk in te perken. Wij geven als USR hierin advies over bepaalde zaken (bijvoorbeeld tentamens en communicatie) en we geven signalen door die we oppikken uit de ‘studentenwereld’. Echter moeten we nu ook veel vertrouwen stellen in het college van bestuur en het crisis management team m.b.t. de besluiten die genomen worden, en dat doen we van harte! Zij doen hun uiterste best om de universiteit zo goed mogelijk draaiende te houden en wat ze precies voor maatregelen nemen en welke oplossingen er worden gevonden, is allemaal te lezen op de site van de radboud (www.ru.nl/corona). Waar mogelijk zullen we jullie de komende tijd op de socials van de USR informeren over waar we mee bezig zijn (@ru_usr en onze facebook).

Gelukkig staat de medezeggenschap niet helemaal stil. Komende cyclus worden een paar stukken besproken die betrekking hebben op duurzaamheid en ook het jaarverslag van de Radboud staat op de agenda. Daarnaast hebben we van het college van bestuur een overwegend positieve reactie gekregen op onze voorstellen (taalcursussen, anoniem tentamineren) en hier zullen we dus ook verder over praten op de GV. Een ander belangrijk document wat nog ‘in de molen zit’ is het noodfonds voor studenten. We hopen hier dit jaar nog inhoudelijk advies over te geven, waarna het zo snel mogelijk ingestemd kan worden. 

Wat betreft de interne gang van zaken in de USR: we blijven lekker online door vergaderen! Waar mogelijk gaan we door met de kleinere projecten en het schrijven van voorstellen. We houden informeel ook nog contact via Houseparty, want we moeten ook wel een beetje lol blijven hebben met z’n allen 😉

Hopelijk hebben jullie ook iets gehad aan de instagram take-over die ik een paar weken terug heb gedaan. Ik vond het zelf in ieder geval erg leuk om m’n week met jullie te delen en een instagram-stories-expert te worden. Mochten jullie verder nog specifieke vragen hebben over dingen die spelen in de USR, stel ze gerust!