Update november 2019

In de tweede update van 2019-2020 vertellen we jullie wat wij de afgelopen maand zoal gedaan hebben als bestuur. We zijn onder meer druk bezig geweest met het bezoeken van lidverenigingen en hebben inmiddels onze eerste Algemene Ledenvergadering achter de rug. Ook geeft onze politiek functionaris weer een update over het werk in de Universitaire Studentenraad.

 

CSN activiteiten

Constitutieborrel

Naast de constitutieborrels van andere besturen die wij afgelopen tijd bezocht hebben, stond maandag 18 november onze eigen constitutieborrel op de agenda! Het was een gezellige avond, waarop veel collega-besturen ons gefeliciteerd hebben en we veel bijzondere cadeaus hebben ontvangen.

 

Bezoeken lidverenigingen

Sinds onze vorige update zijn wij bij vier van de lidverenigingen langs geweest: C.S.F.R. Quo Vadis, KSN, Ichthus Nijmegen en VGSN-TQ. We werden overal gastvrij ontvangen en hebben genoten van de activiteiten waar we bij waren.

 

ALV

Op 28 oktober stond de eerste ALV van dit jaar op de planning. Tijdens deze ALV zijn zowel ons beleid als de begroting voor 2019-2020 ingestemd. Het beleid, met onze plannen voor dit jaar, kun je nu ook vinden op de website.

 

Thema-avond

Op 21 november hebben we, in samenwerking met andere koepelverenigingen (SoFv, NSSR, ISON en CODC), een thema-avond voor studentbestuurders georganiseerd. Tijdens deze avond stond het thema Balancing Your Board Year centraal. Zelf waren we hier ook bij aanwezig en hebben we veel nuttige tips gekregen over hoe je besturen en studeren goed kan combineren.

 

Universitaire Studentenraad

We hebben met de USR afgelopen weken onze strategie geschreven. De drie speerpunten voor dit jaar zijn onderwijs (BSA, digitalisering, etc.), actieve student (stimuleren van studenten om naast hun studie te participeren in bijvoorbeeld het verenigingsleven) en levendige campus (huisvesting, groene campus, pick-up-point, etc.).

 

Deze punten staan voor ons dit jaar hoog op de agenda. Daarnaast zijn we samen met KSN bezig met het organiseren van een symposium over de katholieke identiteit van de universiteit. Ook zijn we begonnen met een uitgebreide evaluatie over hoe de eerste maanden zijn gegaan met de USR.

 

Studentenkerk

Elke woensdag is er om 12.45 uur een Taizéviering in de Studentenkerk. Iedereen van harte welkom!

 

Aankomende activiteiten

Buurten bij de Buren

Het duurt nog even, maar er zijn al twee Buurten bij de Buren activiteiten bekend: op 27 februari bij KSN en 14 april bij Ichthus Nijmegen.

 

Contact

Mail ons via bestuur@csnijmegen.nl met alle vragen, ideeën of opmerkingen, dan gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen.