USR

Universitaire Studentenraad 2023-2024

Namens CSN mag de politiek functionaris plaats nemen in de USR. Op deze manier worden wij als christelijke studenten vertegenwoordigd en kunnen wij onze stem laten horen op de universiteit en richting het universiteitsbestuur. Hieronder staat een toelichting op de werking van de USR in het algemeen en specifiek voor het huidige jaar.

Positie USR in medezeggenschap universiteit

De Universitaire Studentenraad (USR) is het medezeggenschapsorgaan van de Radboud Universiteit op universitair niveau. De mening van studenten is belangrijk voor de universiteit. Daarom zijn er op elk niveau raden, geheel of gedeeltelijk bestaand uit studenten. Op universitair niveau is er de Universitaire Studentenraad (USR), op facultair niveau zijn er de Facultaire Studentenraden (FSR) en op het niveau van de opleidingen zijn er de opleidingscommissies (OLC). Deze raden komen allemaal op voor de belangen van studenten en zetten ze zich op hun eigen niveau in voor een zo studentvriendelijk mogelijk beleid.

De USR bestaat uit gekozen leden en uit benoemde leden. De benoemde leden worden benoemd door verschillende koepels. Zij behartigen het algeheel studentenbelang én de specifieke belangen van hun eigen achterban. CSN is zo’n koepel met een zetel in de USR, deze wordt vervuld door onze politiek functionaris. De belangen van christelijke studenten krijgen zo een stem. Iets waar we blij mee zijn. Het is goed om zoveel mogelijk input van de achterban te krijgen. Neem daarom contact met onze politiek functionaris op, als je iets hebt wat je graag met haar wilt delen!

Wil je weten waar de USR en dus onze politiek functionaris zich mee bezig houdt? Kijk dan vooral eens op NU!Medezeggenschap!

Politiek functionaris CSN in USR

Tijdens het collegejaar 2023-2024 neemt Isabelle Scholte plaats in de USR. Daar vertegenwoordigt zij de christelijke belangen die aangesloten zijn bij de vijf christelijke verenigingen in diverse werkgroepen en commissies.

De werkgroepen en commissies kunnen altijd nieuwe input van studenten gebruiken. Heb je vragen en/of voorstellen? Neem gerust contact op via pofu@csnijmegen.nl. Daarnaast kun je ook het onderstaande formulier invullen. Samen kunnen we een christelijke geluid laten horen op de universiteit!