Projecten

Eén van de doelstellingen van CSN is het vergroten van de onderlinge band tussen de christelijke studentenverenigingen. De ene vereniging verschilt van de andere, maar het geloof is de gemeenschappelijke factor. Samen in teams werken om iets moois neer te zetten is een goede manier om eenheid te creëren. Daarom vindt CSN het belangrijk om gezamenlijke projecten te ondersteunen en daar toezicht op te houden. Uit ervaring blijkt dat deze projecten erg goed zijn voor de onderlinge contacten, en het is mooi om zo samen wat te kunnen betekenen in onze stad!

Happietaria Nijmegen

Happietaria Nijmegen is een tijdelijk pop-up restaurant dat volledig mogelijk gemaakt wordt door studenten, vrijwilligers en sponsoren. Hiermee wordt geld ingezameld voor het goede doel. De hele winst en alle giften gaan naar structurele projecten in de derde wereld.

Het restaurant is bedoeld voor alle bewoners van de stad en dus niet alleen voor de studenten van Nijmegen. Alle mensen die meewerken aan dit project doen dit op vrijwillige basis, met als doel de opbrengst voor het goede doel zo hoog mogelijk te houden. In Nijmegen wordt Happietaria eens in de twee jaar georganiseerd. Voor meer informatie kunt u kijken op happietaria.nl/nijmegen

Naast Happietaria Nijmegen worden er door het jaar heen in diverse andere grote steden in Nederland Happietaria’s geopend. Op deze manier hopen we mensen bewust te maken van de wereldproblematiek en is het voor mensen mogelijk belangrijke projecten te ondersteunen. Stichting Tear ondersteunt bij het opzetten van alle Happietaria’s. Voor meer informatie over Tear en Happietaria’s, ga naar happietaria.nl.

StudentAlpha

StudentAlpha is bedoeld om op een laagdrempelige en ontspannen manier meer te ontdekken over het christelijke geloof en over de christelijke God. StudentAlpha is een gezellige cursus om te leren en in gesprek te gaan over diverse thema’s die bij geloven hoort. StudentAlpha word geleid door de christelijke studentenverenigingen in Nijmegen en is onderdeel van een wereldwijde beweging. Over de hele wereld hebben al meer dan 11 miljoen mensen de Alpha cursus gevolgd.

StudentAlpha duurt 10 avonden en één weekend (zaterdagmiddag tot en met zondagmiddag).

Het programma van een Alpha avond ziet er als volgt uit:
18.30: Maaltijd, we beginnen door samen bij te kletsen aan een maaltijd.
19.30: Praatje door een spreker over het onderwerp van die avond.
20.15: Doorpraten in vaste kleine groepen, in de kleine groepen praten we verder over het onderwerp.
21.30: Gezellig borrelen als afsluiting.

StudentAlpha is bedoeld voor studenten die niet gelovig zijn en meer willen leren over het christelijke geloof en voor christenen die willen bouwen aan de basis van hun geloof. StudentAlpha is een manier hoe je andere mensen kan ontmoeten die ook met vragen lopen zoals ‘Bestaat God echt?’ of ‘Wie is Jezus?’ of ‘Waarom is er lijden in de wereld?’. Bij StudentAlpha krijg je de ruimte om al je prangende vragen te stellen en in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Bij StudentAlpha is geen vraag is te gek en elke mening wordt gerespecteerd. Iedere student is van harte welkom! Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken op de open startavonden. We hopen je snel te zien bij StudentAlpha in Nijmegen!

Ieder studie jaar worden er twee seizoenen gestart. Voor meer informatie over de seizoenen of als je geïnteresseerd ben om deelnemer te worden, neem dan gerust contact op met Sam van der Leek.

De huidige StudentAlpha coördinator:
Sam van der Leek
st.alpha.nijmegen@gmail.com 

Perplex Nijmegen

Perplex is een initiatief voor en door studenten in Nijmegen. In ons pand aan de Eilbrachtstraat organiseren we gewoonlijk dinsdag diners, een studiecafé, gebedsuurtjes en meer. Ons team bestaat uit vijf enthousiaste (oud-)studenten en een studentencoach. Vanuit onze achtergrond als christelijke studenten willen we Nijmeegse studenten een plek bieden om gewoon te zijn en te genieten van onze gastvrijheid. 

Perplex is daarmee een plek waar studenten van alle achtergronden welkom zijn in een ongedwongen setting. Bij Perplex zijn alle activiteiten vrijblijvend, zodat het echt een plek is waar studenten tot rust kunnen komen van het soms hectische studentenleven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en kan genieten van het samenzijn met anderen studenten. Daarnaast verdiepen wij ons graag in het leven, door met elkaar hierover in gesprek te gaan. Uiteraard wel onder het genot van goed eten of een kop verse koffie of thee.

Op dit moment ziet onze agenda er een stuk anders uit, maar blijven we ons inzetten en bidden we voor de studenten in onze omgeving. Benieuwd naar Perplex? Kom in contact met ons via onze website: www.perplexnijmegen.nl

Passion Week Nijmegen

Sinds 3 jaar vindt er ieder jaar op de campus een Passion Week plaats. De Passion Week is een week vol activiteiten op de universiteit en/of hogeschool die open zijn voor iedereen, ongeacht hun religieuze achtergrond. Tijdens deze week wordt ingegaan op vragen over zingeving van het leven, geloof en God. Het doel is om studenten, met of zonder religieuze overtuiging, de ruimte te geven het gesprek aan te gaan over het christelijk geloof en zodoende hierover meer te weten te komen.

De week wordt georganiseerd door een team van leden van verschillende christelijke Nijmeegse studentenverenigingen uit Nijmegen: NSN, VGSN-TQ, C.S.F.R. Quo-Vadis en Ichthus Nijmegen. Het samenwerken met leden van verschillende verenigingen brengt creatieve ideeën en geeft ons op meerdere vlakken eveneens nieuwe inzichten. In de komende jaren hopen wij telkens een enthousiast team samen te stellen dat passie heeft voor het delen van Gods Woord en het leuk vindt om dergelijke activiteiten te organiseren. Met vol goede moed hopen we komend jaar wederom een inspirerende, maar ook uitdagende week neer te zetten die de aandacht van onze Nijmeegse studenten zal trekken.

Bovendien is de Passionweek een project van IFES-Nederland en landelijk wordt met Navigators en Studentlife samengewerkt. Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op de volgende website:
https://passionweek.nl/nijmegen/.

 

StudentLife

StudentLife is een beweging van studenten, geleid door studenten, die samen de grote vragen
van het leven onderzoeken – Waar leef ik voor? Hoe kunnen we omgaan met alle problemen in
deze wereld? Is er een God? Deze generatie is echt op zoek naar antwoorden!

Daarom gaan we elke donderdagmiddag de campus op in de Refter om in gesprek te gaan met
studenten over geloof en het doel van het leven. Als iemand geïnteresseerd is om meer te weten,
doen we vervolggesprekken en bestuderen we samen de Bijbel. Het is echt geweldig om samen
met de studenten op te trekken, je eigen geloof beter te leren kennen en soms ook vrienden te
worden. We dagen je uit je zo vol te laten stromen met Gods liefde, dat die liefde door jou heen
naar anderen stroomt…
… zodat elke student de kans krijgt Jezus persoonlijk te leren kennen!

Probeer het eens uit en ga mee!
Neem contact met ons op:
Melody (studentenleider): +49 176 99279305
studentlife.nijmegen@hotmail.com
Heiko (coordinator en coach): hvdbroek@agape.nl
@studentlife.nijmegen, studentlife.nl